Hlavní obsah

Renault Talisman po faceliftu přijíždí na český trh, nabídka byla osekána

Novinky, Daniel Havlina

V České republice se začíná prodávat zmodernizovaná verze Renaultu Talisman. Nabídka už ale není zdaleka tak široká, jako tomu bývalo dříve. České zastoupení Renaultu zareagovalo na zákaznické preference a vůz je tak dostupný jen jako kombík s dieselovými motory a nejvyššími výbavami.

Foto: Renault

Renault Talisman 2020

Článek

Modernizovaný Talisman, který Renault prodává už od roku 2015, byl dříve v České republice běžně dostupný i jako sedan a s širokou nabídkou motorizací.

Nyní v Česku Renault nabídne jen dvě naftové motorizace a v základu už druhou nejvyšší výbavu Intens.

Přepracovaný Renault Talisman sází na zajetý design. Změn doznaly interiér a technika

Autosalon Ženeva

Zúžení nabídky se nejvíce odrazilo v základní ceně vozu, protože modernizovaný Talisman nově startuje na cenovce 955 000 korun. Za ně zákazníci dostanou vůz s naftovým motorem 2,0 litru, který je vybaven turbodmychadlem a produkuje výkon 160 koní. V tomto případě je napojen výhradně na šestistupňovou automatickou převodovku EDC.

Foto: Renault

Renault v případě Talismanu vsadil na osvědčený design. Přidal jen výraznější masku chladiče.

Poměrně bohatá výbava Intens má v základní nabídce 17palcová litá kola, dvouzónovou automatickou klimatizaci, digitální štít přístrojové desky, elektricky stavitelná sedadla. Tempomat, kombinovaná sedadla z látky a kůže a v neposlední řadě i velký, 9,3palcový displej infotainmentu.

V nabídce se pak ocitnul i silnější model se stejným motorem, ale více koňmi. Ve výbavě Intens stojí se 189 koňskými silami o 40 tisíc více.

Renault nabídne SUV kupé Arkana i na evropských trzích

AutoMoto

V případě silnějšího motoru, který byl i dříve vrcholem nabídky u vznětových verzí, nabídne Renault i další stupeň výbavy, a to vrchol, linii Initiale Paris.

Ta je sice drahá, protože v základu stojí 1 205 000 korun, ale zase nabídne čalounění prémiovou kůží Nappa, panoramatické střešní okno, systém natáčení zadních kol 4Control, adaptivní LED světla, masážní sedadla a 13 reproduktorů od renomovaného výrobce Bose. Samozřejmostí jsou v tomto případě i devatenáctipalcová kola.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám