Hlavní obsah

Renault svolává do servisních center desetitisíce Lagun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault začala svolávat do servisních center asi 230 000 vozů Laguna. Automobily mají podle pařížské centrály firmy závadu na elektronice, přičemž problém se týká vozů, které se prodávaly po celém světě.

Foto: www.toxigue.cz
Článek

Lze předpokládat, že se záležitost kolem závad týká i vozů v České republice, přestože to automobilka výslovně neuvedla. Mluvčí francouzské automobilky řekl, že firma odhalila závadu na systému, který optimalizuje činnost brzd. Pak ale dodal, že to neznamená, že by byly závadné i samotné brzdy. "Začátkem října začneme kontaktovat majitele vozů a vyzveme je, aby se dostavili do servisních center k odstranění závady," řekl mluvčí. Renault se nebude na financování nákladů na řešení problému podílet sám, ale část nákladů ponesou i dodavatelé dílů, podotýká agentura Reuters.

Nejvíce práce budou mít servisní centra ve Francii

Renault je čtvrtým největším výrobcem automobilů v Evropě, mluvčí ale nesdělil, na kolik peněz automobilku odstranění závady přijde. Akcie firmy nicméně na burze v Paříži dopoledne ztrácely asi 1,8 procenta. Nejvíce automobilů, které mají závadu na elektronice, jezdí ve Francii, kde bude muset navštívit servisní centrum asi 86 000 vozů. Dalších 22 000 jich jezdí v Británii a ve Španělsku a kolem 26 000 si jich koupili obyvatelé Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám