Hlavní obsah

Renault s Mercedesem mohou spolupracovat na velkých užitkových vozech

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na spadnutí má být další spolupráce Renaultu s Daimlerem, výrobcem vozů Mercedes-Benz. Právě tyto automobilky na sebe v rámci velkých evropských dodávek vlastně zbyly.

Foto: Renault

Renault Master X-Trac

Článek

Renault vývoj a výrobu velkých užitkových dodávek často spojoval s jinými firmami, ať už s Fiatem nebo s Opelem. Obě automobilky jsou ale nyní ve skupině Stellantis a Renault tak hledá jiného partnera.

Automobilky FCA a PSA dokončily spojení, vzniká čtvrtý největší výrobce aut

AutoMoto

Jednu z možných variant přinesla agentura Reuters, která ze zdrojů blízkých automobilkám uvádí, že Renault zvažuje spolupráci při výrobě dodávek s německým Mercedesem, přičemž jednání mezi oběma firmami už údajně probíhá.

V oblasti kompaktních dodávek už kooperace funguje u modelu Citan, což je vlastně Renault Kangoo. Nyní je na stole spíše příští generace Renaultu Master postavená na aktuální verzi Sprinteru od Mercedesu.

Mercedes v oblasti větších užitkových dodávek donedávna spolupracoval s německým Volkswagenem, ten si ale nedávno pro další vývoj vybral Ford. I proto by případná kooperace s Renaultem dávala smysl oběma stranám. Vývoj dodávek ve spolupráci s jiným výrobcem totiž bývá levnější a výnosy z prodejů dnes extrémně oblíbených dodávek všeho druhu tím pádem vyšší.

Pick-up, dodávky a elektromobil. Ford odhalil společné plány s Volkswagenem

AutoMoto

Na poli dodávek bude ostatně v budoucnu jistě probíhat velký boj. Díky vzniku skupiny Stellantis se totiž při vývoji spojí dohromady hned čtyři velcí výrobci velkých užitkových automobilů, tedy Peugeot, Citroën, Opel a v neposlední řadě i italský Fiat. Renaultu se tak bude v této ostré konkurenci silný partner jistě hodit.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Sprinter (2018)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám