Hlavní obsah

Renault představil model Kaptur

Speciálně pro ruský trh připravil Renault nový model s názvem Kaptur. Zdá se vám to podivné? Že Renault už takový model má? Nemá. Renault prodává Captur. Kaptur je větší, má pohon všech kol a i trochu jinak vypadá.

Foto: Renault

Renault Kaptur

Článek

Design možná může trochu připomínat Renault Captur, tedy malý crossover, který je určený především na silnice. Jenže už rozvor 2673 mm připomíná, že tohle je zcela jiné auto. Vždyť roztažení podvozku o 6,8 cm není jen tak.

A tak se podívejme do tabulek automobilových katalogů posledních let. Ano, tentýž rozvor má Dacia Duster, o které se nyní vehementně mluví jako o odcházející generaci, která na pařížském autosalonu na podzim tohoto roku dostane nástupce. A bude to nástupce výrazně modernější, s pohonem všech kol a i s možností sedmisedadlového provedení. A teď tyto informace porovnejte s Kapturem.

Foto: Renault

Renault Kaptur

Foto: Renault

Renault Kaptur

Ten je jen o kousek kratší než jiné SUV Renault Kadjar (4333 mm proti 4449 mm), má jeho masku, ale má rozvor stejný jako Dacia Duster. Nabízí pohon všech kol (na rozdíl od Capturu, který tuto možnost nemá) a opravdu solidní světlou výšku 204 mm.

Podle Renaultu je Kaptur výsledkem specifických požadavků ruského trhu. Ano, stejně velký kufr jako u malého crossoveru i při zvětšených rozměrech (387/1200 l) znamená, že uvnitř bude asi hodně místa, což se v Rusku cení.

Automobil, který se začne prodávat na začátku léta, však ještě neprozradil paletu motorů. Na ni stále čekáme, stejně jako na ceník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám