Hlavní obsah

Renault nabídne SUV kupé Arkana i na evropských trzích

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety francouzská automobilka představila kupé-SUV Arkana. Dosud se vyrábělo v Rusku pro tamní a asijské trhy. Nyní je však jasné, že se Arkana dostane i do Evropy a České republiky.

Renault Arkana pro evropský trhVideo: Renault

 
Článek

Levnější alternativa k vozům jako je Mercedes GLC kupé nebo třeba BMW X4 si najde cestu do Evropy s několika změnami. Základem je modulární platforma CMF-B, na které stojí i nové Clio a Captur.

SUV měřící na délku 4568 mm s rozvorem čítajícím 2720 mm nabízí zavazadlový prostor o objemu 513 litrů. Po vzoru ostatních evropských modelů nabídne i sportovně vyhlížející variantu R.S. Line s odlišnými nárazníky a 18palcovými koly. Uvnitř najdete digitální přístrojovou desku o úhlopříčce až 10,2 palců, středový displej má až 9,3 palců.

Dacia ukázala nové sandero a logan, proměna cenově dostupných aut je ohromná

AutoMoto

Novinka bude pro evropský trh striktně hybridním vozem. Full hybrid zvaný E-Tech Hybrid nabídne spojení čtyřválcové šestnáctistovky, elektromotor a startér-generátor pro systémový výkon 140 koní (103 kW). Sekunduje mu mild-hybridní čtyřválec 1.3 TCe o shodném výkonu, později i posílen na 160 koní. Vždy se samočinným řazením.

Stejně jako příbuzný model XM3 od Renault Samsung Motors, bude i Renault Arkana vyráběn v továrně v Busanu v Jižní Koreji. Na evropský trh dorazí v první polovině roku 2021. Cenovku zatím neznáme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám