Hlavní obsah

Renault Kangoo se ukazuje v nové generaci, doprovodí ji i jednodušší model Express

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka zveřejnila první fotky a informace o nové generaci užitkového kompaktu Kangoo. Úplná premiéra proběhne na jaře příštího roku.

Foto: Renault

Nový Renault Kangoo a Express.

Článek

Renault se rozhodl premiéru nového kangoo fázovat, aktuálně se tak můžeme podívat na pár fotografií, přičemž záď je vyjádřena jen skicami a informace jsou poměrně stručné.

Kangoo by mělo poprvé stát na modulární platformě CMP, a to v osobní i užitkové variantě Kangoo Van. S výrobou se počítá ve francouzském závodě Maubeuge. Ovšem varianta Express a Express Van bude na starších základech vznikat v marockém Tangieru. Zatímco osobní verze Express bude k dispozici jen pro mimoevropské trhy, užitkový Express Van se dostane i na evropské trhy.

Renault zmodernizoval Megane i ve formě GrandCoupé. Novým základem je tříválec

AutoMoto

Osobní Renault Kangoo nabídne pět plnohodnotných sedadel, lepší výbavu a na pohled hodnotnější interiér. Kangoo Van pro užitkové účely nabídne stejný základ interiéru, ale dvě délky karoserie a ložnou plochu o užitečném objemu od 3,3 do 3,9 m³ ve standardní verzi a od 4,2 do 4,9 m³ v prodloužené variantě.

Foto: Renault

Nový Renault Kangoo.

Foto: Renault

Nový Renault Kangoo Van.

Foto: Renault

Nový Renault Express Van.

Model Express Van je pak spartánštější dodávkou vycházející z velké míry z Dacie Dokker, která míří na poměr ceny a užitných schopností. Interiér se soustředí spíše na odkládací místa s objemem 48 litrů. Nabídne objem pro náklad od 3,3 do 3,7 m³.

Mercedes poutá na novou třídu T, vznikne ve spolupráci s Renaultem

AutoMoto

K pohonným jednotkám Francouzi zatím uvádějí, že k dispozici napříč nabídkou budou zážehové, vznětové i elektrické varianty, stejně jako manuální i samočinné převodovky.

Úplnou premiéru čekejme v příštím roce, novinku by měl stejně jako v dosavadní generaci doprovodit i odvozený Mercedes-Benz Citan, který se v osobní verzi přejmenuje na třídu T.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám