Hlavní obsah

Renault Espace: Vizáž téměř stejná, ale zajímavé motory

Velkoprostorový vůz Renault Espace dostal mírnou úpravu vzhledu, interiéru i techniky. Chromované rámečky kolem mlhovek asi zaujmou mnohem méně, než nové turbodieselové motory o objemu 2,0 l.

Článek

Změny na Renaultu Espace nejsou pro rok 2006 nijak výrazné. Příď dostala nové světlomety s bixenony a technikou natáčení do zatáček, mlhovky s chromovaným rámečkem a upravený nárazník. Zákazníci si také budou moci vybrat nová kola o rozměrech 17" a 18" a dvě nové barvy (béžová Sahara a modrá Lumiére).

V interiéru je podsvícení přístrojů dvoubarevné a kompletní informace o vozidle jsou promítány na displej s úhlopříčkou sedm palců a třírozměrným zobrazením.

Největší novinkou však budou dva motory, které zatím v nabídce silně chyběly. Jedná se o dva turbodiesely s výkony 150 a 175 koní. Silnější typ má i přes vysoký výkon solidní spotřebu - v kombinovaném provozu si řekne jen o 7,4 l na 100 km.

Výrobce zveřejnil ještě jednu informaci k tomuto agregátu.- Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne 2.0 dCi již za necelých 10 s. Motor je standardně spojen se šestistupňovou manuální převodovkou.

Poslední novinkou je možnost objednání šestistupňové automatické převodovky Proactive pro motor 3.0 V6. S ní se spotřeba pohybuje kolem 9,4 l na 100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám