Hlavní obsah

Reklama na nový Land Rover je podle některých sexistická. Posuďte sami

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část Britů označuje novou reklamu na Land Rover Defender za sexistickou. Hraje v ní jediný herec, a dobrodružný tak může být jedině on. A ano, je to muž.

Nový Land Rover DefenderVideo: Land Rover

 
Článek

Afér kvůli znevýhodňování či snad ponižování žen v automobilových reklamách už tu bylo několik. Nyní se s tímto tématem potýká Land Rover.

Hvězda nedávného autosalonu ve Frankfurtu se na jednom z delších propagačních videí toulá po kazachstánské krajině.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender

Hlavním hrdinou je nová generace off-roadu, vystupuje zde však i řidič. Což o to, působí dost akčně, tak jak v podobné reklamě čekáte.

Automobilka ve dvouapůlminutové stopáži prezentuje dost ze schopností nového modelu. Jenže dobrodruhem je tu muž, což už dnes stačí k tomu, aby se někdo ozval.

Na konto reklamy se ozvala britská novinářka Mariella Frostrupová prostřednictvím reakce na Twitteru.

„Hanba Land Roveru a drsným průzkumníkům, alfa samcům. Existuje spousta žen, které jsou schopny velkých věcí. Nejspíš bych měla prodat svůj Defender a koupit si auto od výrobce, který si váží žen jako řidiček,” zní rozezlená reakce Frostrupové, která místo žen použila hashtag #WildWomen, tedy „divoké ženy”.

Její příspěvek sklidil chápavé i odmítavé reakce. Zmiňovaným hercem v reklamě je Kenton Cool, který coby horolezec zdolal několikrát Mount Everest. Automobilka uvedla, že v reklamách používá jako protagonisty muže a ženy, takže jakékoli účelné zaujetí odmítá.

Anketa

Přijde vám tato reklama na Defender sexistická?
Ano
2,7 %
Ne
97,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4289 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám