Hlavní obsah

Range Rover projel zatáčkovitou Tianmen Road rychleji než Ferrari 458 Italia

Novinky, maž

Britská automobilka se vrátila na Tianmen Road v Číně, aby poměřila síly s Ferrari 458 Italia. Na úseku s 99 zatáčkami bylo nakonec obří SUV rychlejší než italský sporťák - a to o celých 40 sekund. Obě auta ale nejela ve stejný den, dosažený čas Ferrari je z května 2016.

BEZ KOMENTÁŘE: Range Rover Sport SVR - Tianmen RoadVideo: Land Rover

 
Článek

Čínský Tchien-men je nádherným národním parkem, který přitahuje turisty z celého světa. Land Rover nedávno ukázal video, jak jeho hybridní model Range Rover vyjel jako první auto světa po schodech až k přírodnímu skalnímu oblouku Nebeská brána. [celá zpráva]

A PR oddělení britské automobilky se v tomto čínském parku očividně zalíbilo. Obří vápencové skály nabízejí dechberoucí pohledy. To nejzajímavější se ale nachází až úplně nahoře - v Nebeské bráně. Sem musíte dojít po svých (je to 999 schodů). K místu, kde začíná výstup, vás zaveze lanovka nebo autobusy. Ty zvolna šplhají po 11 kilometrů dlouhé silnici s 99 zatáčkami.

A právě tuhle cestu absolvoval Range Rover Sport SVR o výkonu 575 koní. Toto místo není obvyklým závodištěm s následným porovnáváním dosažených časů jako Severní smyčka na německém Nürburgringu. Přesto už se zde jednou měřil čas - v roce 2016 jelo stejnou trasu Ferrari s modelem 458 Italia (570 koní).

Range Rover rychlejší o 40 sekund

Zaznamenaný čas Ferrari činil 10:31, Range Rover jej s časem 9:51 překonal o rovných čtyřicet sekund. Zajímavé by samozřejmě bylo porovnat obě auta ve stejný den, ideálně se stejným řidičem, i tak jde ale o věc, která vypovídá o schopnostech nejsilnějšího Range Roveru.

Standardní sériové SVR řídil vítěz své třídy v Le Mans a testovací jezdec týmu Panasonic Jaguar Racing Ho-Pin Tung (stejný muž, který s autem vyjel k Nebeské bráně).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám