Hlavní obsah

Řada 3, nejprodávanější BMW dostalo facelift

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve střední třídě, kam řada 3 od BMW patří, nenajdete auto s lepšími jízdními vlastnostmi a takovým zaměřením na řidiče. Zatím poslední generace "trojky" (E90) byla nicméně po designové stránce zklamáním, především zadní partie verze sedan. Faceliftovaná verze pro rok 2009 nepřináší nic zásadního, přesto je na ní lepší pohled.

Článek

Kromě nové řady 7, jež se odhalila minulý týden, přichází nyní bavorská automobilka s novou „trojkou“. Tedy, novou ne, auto pouze prošlo faceliftem. Jak již bylo řečeno, změny na vnějším designu jsou opravdu jenom kosmetické, nicméně faktem, je že řadě 3 prospěly.

:. BMW řady 3 E90 - stávající model. foto: BMW

Design se stále nebude líbit všem a popravdě, žádný odvaz to není. Alfa Romeo 159, Mercedes C, ale možná i Audi A4 vypadají lépe. Jenže žádný z nich se neřídí tak dobře, jako BMW řady 3.

:. BMW řady 3 - někomu může zdálky připomínat větší "pětku". Foto: BMW

V interiéru se také mnoho nezměnilo. Nový je systém iDrive, který dostane jednodušší ovládání, přibyla i možnost připojit se k internetu přímo z automobilu (podobně jako u řady 7). Novinkou je i 80GB pevný disk na hudbu či mapové podklady.

:. Interiér je stále na špici střední třídy. Foto: BMW

Novinkou je sedmistupňová dvouspojková převodovka s řazením pádly pod volantem. Dodávat se bude výhradně ve verzi 335i, tedy s benzínovým šestiválcem (306 k/400 Nm). Základní benzínovou motorizací bude čtyřválec s výkonem 143 k/190 Nm, a kombinovanou spotřebou 5,9 litrů na sto kilometrů.

Základní vznětový motor bude mít rovněž 143 koní, ovšem s 300 Nm točivého momentu. Spotřeba by v tomto případě měla dosahovat 4,7 litru nafty na sto kilometrů.

:. Blikače používají LED diod. Foto: BMW

Faceliftované BMW řady 3 se představí na podzim na pařížském autosalonu, do prodeje přijde hned poté v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Kultovní divize M od BMW slaví třicetiny

Sportovní divize M bavorské automobilky vyrábí už 30 let výjimečná auta. Stačí si vzpomenout na legendární M1, první auto "bavorácké" sportovní divize nebo...

Automobilka BMW představila své nové muzeum

Německá automobilka BMW v pátek na slavnostním zahájení představila své nové muzeum, které poskytne návštěvníkům možnost poznat historii této oblíbené značky....

Výběr článků

Načítám