Hlavní obsah

První vyrobený Ford Mustang Bullitt se prodal za 6,2 miliónu. Peníze jdou na charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford na lednovém autosalonu v Detroitu představil limitovanou edici, která oslavuje 50 let od vzniku legendárního filmu Bulittův případ. A právě první vyrobený kus se nyní prodal v aukci.

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt pomáhá znevýhodněným školákům.

Článek

O limitovanou edici Bullitt nového Fordu Mustang budou mít sběratelé i fanoušci velký zájem, o tom není nejmenší pochyb. Ukázala na to i výsledná cena při dražbě prvního vyrobeného kusu na aukci Scottsdale, pořádané domem Barrett-Jackson v Arizoně minulý týden.

Kus s VIN kódem končícím 001 se vydražil za 300 tisíc dolarů, tedy zhruba 6,2 miliónu korun. Celá tato částka bude darována škole jménem Boys Republic, která se zaměřuje na děti s poruchou učení.

Škola Boys Republic byla založena v roce 1917, vloni tedy oslavila sté výročí. A  je jeden z jejích studentů je dobře známý - Steve McQueen, který hrál roli detektiva Franka Bullitta ve zmíněném filmu z roku 1968.

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt (2018)

Jezdil tam tmavě zeleným Fordem Mustang Fastback a petrolheadi tenhle film milují kvůli téměř jedenáct minut trvající honičce, ve které Bullitt v Mustangu pronásleduje padouchy v černém Dodge Charger. Při natáčení, které trvalo tři týdny, dosahovaly vozy rychlostí údajně až 180 km/h.

Nový Ford Mustang Bullitt byl postaven u příležitosti 50. výročí uvedení filmu. Je poháněn pětilitrovým osmiválcem Coyote stejně jako standardní Mustang GT, motor byl ovšem posílen na 475 koní a 569 Nm. Je spojen s manuální převodovkou, jejíž řadicí páka má jako hlavici bílou kouli, stejně jako měl Bullittův Mustang ve filmu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám