Hlavní obsah

První vyrobená Corvette C8 se prodala za šílenou sumu

Za nové auto je řada lidí schopna utratit neřestné sumy. Tím spíš, když je to auto úplně první vyrobené a celá suma půjde na charitu. První vyrobený Chevrolet Corvette C8 se prodal v aukci za tři miliony dolarů, tedy asi 67,9 milionu korun.

Foto: General Motors

První produkční Chevrolet Corvette C8 při aukci

Článek

Vysokou sumu zaplatil Rick Hendrick za první vyrobený Chevrolet Corvette gen. C8, tedy historicky první produkční Corvette s motorem uprostřed. V běžném prodeji v USA bude vůz stát od 59 995 dolarů, tedy cca od 1,36 milionu korun.

Nárazník nového Chevroletu Corvette má trik, který se Čechům bude hodit

AutoMoto

„Jsem největší šílenec do Corvette na světě,” komentoval své vítězství v aukci Hendrick, zakladatel a generální ředitel firmy Hendrick Companies, kam patří mimo jiné závodní tým Hendrick Motorsports.

Foto: General Motors

Tři miliony dolarů půjdou na pomoc detroitským školám. (Majitel prvního produkčního kusu Rick Hendrick uprostřed)

Aukce proběhla v sobotu 18. ledna, pořádal ji dům Barrett-Jackson a výtěžek nepůjde do kapsy Chevroletu, nýbrž na Detroitskou dětskou nadaci. Ta jej použije na podporu škol a jejich studentů v této oblasti.

Sériová výroba nové Corvette nicméně ještě neběží. Má ve fabrice Bowling Green v Kentucky odstartovat zkraje února; první řadoví zákazníci mají své vozy dostat koncem února.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám