Hlavní obsah

První fotografie a video nového BMW M5

Novinky, maž

BMW oficiálně zveřejnilo nové fotografie nejrychlejší řady 5. Ta nese tradiční označení M5 a přestože na fotografiích je pouze koncept, sériová verze se velmi pravděpodobně lišit nebude. Koncept se ukáže ve světové premiéře tento týden na autosalonu v Šanghaji.

Článek

Vzhledem k tomu, že na dubnovém šanghajském autosalonu představí mnichovská automobilka novou řadu 6 v karosářské verzi kupé, předpokládá se, že světová premiéra sériové verze proběhne v září na frankfurtském autosalonu. V Šanghaji se představí "jenom" koncept M5. Sériová verze se patrně nebude lišit vůbec. Automobilka nyní testuje ohlasy před zahájením sériové výroby.

Nejsilnější BMW řady 5 s tradičním písmenkem M před názvem dostalo interní kód F10 (předchozí rychlé sedany měly označení E28, E34, E39 a E60/E61).

BMW zatím neupřesnilo výkon motoru, jisté je pouze, že nepůjde o atmosférický desetiválec jako u předchozí generace, ale o dvakrát přeplňovaný 4,4litrový osmiválec. Tento motor používají i modely X5 M a X6 M. Výkon by u nové M5 mohl dosáhnout 600 koní. Převodovka bude samočinná, sedmistupňová s možností sekvenčního řazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám