Hlavní obsah

První foto: BMW a jeho malý kabriolet

Novinky,

Automobilka BMW uvolnila první fotografie nového kabrioletu postaveného na základě jedničkové řady. Tento vůz sice čtyři místa má, ale nelze předpokládat, že by ta zadní byla využitelná na delší cesty dospělým osobám.

Článek

Už v klasické verzi hatchback není vzadu místa nazbyt, stejně jako v Coupé, ze kterého Cabriolet vychází. Posunutím sedadel dopředu s do středu automobilu tak bude mít vůz spíš uspořádání 2+2.

BMW řady 1 Kabriolet jde proti proudu současné módy a střechu si nechává klasickou plátěnou. Ostatně na skládací kovovou by asi zde nebylo místo, nebo by musel být automobil postaven vyloženě pro dvě osoby.

Podvozkově a motoricky je kabriolet shodný s typem hatchback. Zatím však ještě automobilka neuvolnila podrobné informace, které by odhalily, jestli se do výroby dostane také nevýkonnější varianta 135i s 225 kW.

Řada 1 se tak velmi rychle rozrůstá. Letos přišla i na náš trh třídveřová verze, na frankfurtském autosalonu se objevila verze Coupé a nyní tedy v krátké době navazuje i varianta Cabrio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám