Hlavní obsah

První enduro a elektrický motocykl. Harley-Davidson chystá převratné inovace

Novinky, maž

Americká motocyklová legenda Harley-Davidson představila své plány pro další roky. A konzervativní značka se nebojí nových myšlenek, na cestě je elektrický harley, stejně jako první enduro v historii firmy.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Pan America 1250s

Článek

První motocykl Harley-Davidson v kategorii cestovní enduro (Adventure Touring) přijde za dva roky. Jmenuje se Pan America 1250 a prohlédnout si jej můžete v předprodukční verzi. A vzhled má vskutku extravagantní, jen se podívejte na tvar předního světlometu. Pohled z boku prozradí, že o pohon se bude starat typický „véčkový” dvouválec, zde ovšem chlazený kapalinou.

Harley-Davidson dále přinese nové modely s maloobjemovými kubaturami 250 - 500 ccm, se kterými značka ve velkém počítá na asijských trzích, kde se tyto stroje také budou vyrábět. Jak asi víte, jeden z výrobních závodů H-D už montuje motorky v Indii. Firma kvůli hrozbě cel zvažuje výrobu v Thajsku a Brazílii.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Pan America 1250s

Elektrický motocykl v roce 2019

Další obrovskou změnou je elektrický motocykl, model LiveWire. První dorazí už příští rok, další elektrické stroje budou následovat. Jde o motorku bez spojky, a tedy ovládáním nazvaným „twist and go“ a lokálně bezemisním provozem.

Jaký bude dojezd na jedno nabití, zatím firma neoznámila. Otázkou také je, zda zákazníci budou reagovat na ticho, které elektrické stroje produkují, a nebudou chtít klasický chrapot benzínového dvouválce.

Součástí nové strategie je i lepší dostupnost pro zákazníky. H-D toho chce docílit jednak zvětšením dealerské sítě včetně menších provozoven a rovněž větším uplatněním elektronického prodeje. Loni Harley-Davidson utržil zisk 248 miliónů dolarů (5,4 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám