Hlavní obsah

První a jediný Jeep na páru je na prodej

Novinky, fra

Chcete mít opravdu unikátní Jeep? Tak si pořiďte tenhle Wrangler, který má místo spalovacího motoru parní stroj. A k tomu cisternu na vodu a šest kol. Má to ale háček.

Foto: Haück Designs 3x

Loco Hauk

Článek

Auto se jmenuje Loco Hauk a postavila ho firma Haük Designs z Chambersburgu. Proč? Asi proto, aby byla originální a zaujala. To se povedlo. Auto dostalo velkou zadní korbu s dvojicí náprav, aby uvezlo kotel s nádrží.

Foto: Haück Designs

Auto bez zastávek daleko nedojede.

Zajímavé je, že auto skutečně nemá žádný spalovací motor, ovšem má stále stejnou manuální převodovku NSG370. Přes ni se výkon přenáší na kola a auto skutečně může jet. Samozřejmě že po silnici to asi nepůjde.

Tohle monstrum může jet rychlostí až 56 km/h, ovšem potřebuje mít každých 2,5 kilometru čerpací stanici na vodu, protože v té chvíli mu zásoba dochází.

Foto: Haück Designs

Škoda, že na prodej je jen vlastní auto a nikoliv parní stroj

Propagační vůz značky je teď na prodej. Ovšem firma nechce nechat propagaci jen tak padnout. A tak auto sice na prodej je, ale nikoliv samotný parní stroj. Ten si nechá a vystaví v muzeu. Pro případného zájemce tak zbude jen samotný vůz bez pohonu. Cenu firma nesdělila, případní zájemci budou vyrozuměni telefonicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám