Hlavní obsah

Prototyp nového Maserati pózuje u zdviženého prostředníčku

Vrátí se konečně Maserati mezi supersporty? Protoyp MC20 vypadá slibně, i když ho zatím není moc vidět - na rozdíl od kontroverzní sochy Maurizia Cattelana, u které se vůz ukázal.

Foto: Maserati

Prototyp Maserati MC20 v Miláně

Článek

Pokud jste v posledních letech byli v italském Miláně, sochu na náměstí Affari jste asi nepřehlédli - velký vztyčený prostředníček, namířený na italskou burzu. Právě tady Maserati představilo maskovaný prototyp svého nového supersportu MC20.

Foto: Maserati

Prototyp Maserati MC20 v Miláně

Že to nebude náhoda, nechme stranou, a podívejme se na auto. Je to sporťák s motorem uprostřed, který podle některých zvěstí měl být původně Alfou Romeo, a to rovnou nástupcem modelu 8C. Chvilku jezdila jeho technika v upravené karoserii Alfy 4C, ale teď to už je jinak - tohle je novinka ve své vlastní kůži.

Foto: Maserati

Prototyp Maserati MC20 v Miláně

Škoda tedy, že z ní moc nevidíme. Maserati se rozhodlo zveřejnit buď detaily, anebo fotku rozmazaného jedoucího auta, takže je jistý právě jen ten motor uprostřed. Údajně to má být přeplňovaný šestiválec o objemu 3,6 litru a výkonu někde okolo 600 koní, ale jisto bude, až se vůz představí. K tomu by mělo dojít ještě letos.

Místo poetických jmen použije Maserati pro svou novinku shluk písmen a čísel

AutoMoto

Maserati má novou strategii, kterou nazvalo „Masters of Italian Audacity”, tedy „Mistři italské troufalosti”, a podle toho plánuje prototyp ukazovat v určitých lokacích. Náměstí Affari je první z nich.

Foto: Maserati

Prototyp Maserati MC20 v Miláně

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám