Hlavní obsah

Prodejna aut ve věžáku funguje jako svačinový automat. Jen platit nemusíte předem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Singapuru jsou drahé pozemky, a tak vyřešit mnoho aut v nabídce musela firma Autobahn Motors netradičně. Postavila svislý autosalon, kde vozy stojí nad sebou v jakémsi věžáku, který připomíná obří svačinový automat.

Vertikální autosalon v SingapuruVideo: Autobahn Motors

 
Článek

Koupit si auto v Singapuru může připomínat nákup limonády v automatu. Zákazník přijde k velké skleněné krabici, vybere si auto a ono mu za dvě minuty dole vyjede z vrat. Ale ještě ho nemusí platit. Jeho vysněné auto je totiž vystaveno příliš vysoko, aby se mohl rozhodnout, zda ho chce, či ne. A tak mu ho speciální dokovací systém AIMS (Automotive Inventory Management Systém) vyzvedne pomocí jakýchsi roštů, sveze dolů, kde si ho zákazník prohlídne nebo projede a případně ho AIMS zase vrátí výtahem na své místo.

Foto: Autobahn Motors

Autosalon v Singapuru

Foto: Autobahn Motors

Autosalon v Singapuru

Samozřejmě že takový systém se nedělá pro dacie, ale pro velmi drahá a velmi exkluzivní auta. Samozřejmě že to není nejlevnější parkování aut, ale zato je to nejfantastičtější marketingový tah. Větší výkladní skříň prostě mít firma nemůže.

Systém stohování aut není ale nijak nový. Využívají ho ale většinou velké domy, které tak zvyšují kapacitu svých podzemních parkovišť, protože tu nemusí být obslužné komunikace. Vše se děje automaticky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám