Hlavní obsah

Prodej aut v Německu stoupl v červnu o 13 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej nových automobilů v Německu stoupl v červnu o 13 procent. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo německé sdružení automobilového průmyslu VDA. Německo má největší automobilový trh v Evropě. Odbyt se zvýšil také proto, že letošní červen měl o dva pracovní dny více než v uplynulém roce.

Článek

Celkově bylo v prvním měsíci roku v zemi přihlášeno 313 600 nových osobních aut. Od začátku roku vzrostl odbyt o pět procent na 1,62 miliónu aut.

Výroba automobilů v Německu, které je domovem společností Volkswagen, Daimler a BMW, se v červnu zvýšila o 12 procent na 511 100 vozů. Zvýšil se i německý vývoz automobilů, oproti loňskému lednu byl vyšší o 17 procent.

Solidní nárůst prodeje zaznamenaly v červnu i automobilové trhy ve Francii, Itálii a Španělsku. Data celkově naznačují, že západoevropský automobilový trh se nadále zotavuje z prudkého propadu, který zažil během dluhové krize.

Průměrný věk osobních automobilů v Německu je nyní devět let. Před rokem to prý bylo o půl roku méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám