Hlavní obsah

Proč zástupci britské automobilky pravidelně navštěvují kalifornské sady

Do modelů Bentley si můžete objednat obložení z ořechového dřeva s otevřenými póry. Jeho lak má jen desetinu milimetru tloušťky a na omak působí jako navoskované. Podle Bentley tato novinka oslavuje přirozenou krásu ořechového dřeva. Stromy si Bentley pěstuje v Kalifornii.

Foto: Bentley

Obložení ze dřeva ořechového kapu s otevřenými póry ve vozech Bentley

Článek

K jedenácti možnostem obložení interiéru v Bentley Mulsanne a podobně široké nabídce v modelech Bentayga a Flying Spur přibývá další, vyrobené z kapu ořechového dřeva.

Jeho zajímavostí je, že má otevřené póry - je lakované tak, aby zůstala na omak patrná struktura dřeva. Tři vrstvy laku, mezi jejichž nanášením je povrch osmirkován, mají dohromady tloušťku jen 0,1 milimetru.

To znamená, že výsledný povrch působí na omak jako navoskovaný a cítíte strukturu dřeva. „Perfektně zdůrazňuje autentickou, přírodní barvu a texturu ořechového dřeva,” píše se v tiskové zprávě.

Foto: Bentley

Obložení ze dřeva ořechového kapu s otevřenými póry ve vozech Bentley

Bentley si za tímto účelem udržuje vlastní stromy. Jsou to kříženci evropského a amerického ořechu a většina jich roste v Kalifornii. Experti automobilky na obložení interiéru stromy pravidelně navštěvují, aby byla zajištěna špičková kvalita obložení.

Co je to kap?

Kap je nádor stromu, většinou na jeho kmeni, z nějž vyrůstají malé větvičky. Jeho dřevo je velmi tvrdé a náročné na zpracovávání, ale vytváří malebné struktury. Právě pro ně je dřevo z kapů ceněné nejen mezi výrobci obložení interiérů aut, ale i mezi nožíři, řezbáři, sochaři či výrobci nábytku, mimo jiných profesí.

Reklama

Výběr článků

Načítám