Hlavní obsah

Přijde nový Chrysler Sebring

Novinky,

Britský autosalon se pochlubí novinkou, která však nepochází z Evropy. Chrysler Sebring je Američana každým coulem, ale stejně jako další modely značky, i on se bude chtít na našem kontinentu usadit.

Článek

Koncern Chrysler se rozhodl pro velký boj o evropské zákazníky. Po uvedení "levné značky" Dodge chce posílit svou pozici i v jiných dimenzích. Proto se objeví 18. července v Londýně Chrysler Sebring.

Tento automobil by měl konkurovat již velmi dobře zavedeným vozům jako jsou Ford Mondeo, Honda Accord či Volkswagen Passat. Jenže jeho výhoda by měla být jasná - cena. Podle představitelů firmy chce vůz přesvědčit nejen svou technikou a prostorností, ale také základní cenou, která by měla být mnohem nižší, než u vyjmenovaných konkurentů. Zatím však konkrétní cifru vedení nesdělilo.

Vůz by měl mít mnohem lepší zpracování než současná generace, měl by být luxusnější a technika se snad také posune kupředu. Především v motorových verzích nastane velký pokrok kupředu. Stejně jako Dodge Caliber, který se v ČR představí zanedlouho, bude i Chrysler Sebring mít pod kapotou vznětový čtyřválec z produkce Volkswagen. Samozřejmě, že nebudou chybět ani zážehové jednotky. Počítá se i se šestiválcem, jehož hlavní odbytištěm však bude domácí USA. Ve Velké Británii se Chrysler Sebring objeví v polovině příštího roku a o něco později i v dalších evropských státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám