Hlavní obsah

Při odjezdu z parkoviště odřel teslu a ujel. Auto viníka samo usvědčilo

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamery neustále natáčející okolí vozu u nové Tesly Model 3 mají další úlovek. Tentokrát usvědčily majitele jeepu, který při odjezdu z parkoviště otřel zadní pneumatiky o blatník elektromobilu.

Foto: Tesla

Boční kamera Tesly

Článek

Už jsme viděli, jak kolemjdoucí škrábají lak Modelu 3 nebo jak se vůz snaží vykrást.

To vše díky módu nazvaném Sentry, kterým novinka od kalifornské automobilky disponuje. V něm je auto neustále v jakémsi pohotovostním režimu, ve kterém sleduje pomocí senzorů ruch kolem. Pokud situaci vyhodnotí jako rizikovou, záznam uloží pro majitele. Toho také může upozornit prostřednictvím mobilní aplikace.

Podobně jako v případě přiloženého videa zveřejněného na Youtube Loganem Boydem na konci října. V Kalifornském Austinu nechal vůz zaparkovaný, když se řidič Jeepu Wrangler nešikovně otře zadní pneumatikou o blatník Tesly.

Tesla už umí rozpoznat dopravní kužely

AutoMoto

V popisku videa majitel Tesly doplňuje, že následně mohl dle registrační značky kontaktovat pojišťovnu majitele jeepu a náklady na opravu mu byly proplaceny. Nebýt módu Sentry, nejspíš by se to nepovedlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesla překvapila ziskem, akcie prudce posílily

Americký výrobce elektromobilů Tesla v letošním třetím čtvrtletí překvapivě vykázal zisk po ztrátách v první polovině roku. Firma v noci na čtvrtek oznámila,...

Výběr článků

Načítám