Hlavní obsah

Přes 6000 škodovek má vadu motoru a musí do servisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Automobilový koncern Volkswagen Group zjistil, že 290 tisíc vozů, které vyrobil, má vadu dieselových motorů. Do servisů kvůli jejímu odstranění tak bude muset přijet i 6190 vozů značky Škoda Auto, která je součástí koncernu.

Foto: Jan Záliš

Známá socha Babičky s vnoučaty v Babiččině údolí

Článek

Do servisů musí přijet některé Fabie, Octavie a Superby. Vady mají i značky Audi, VW a Seat. Vada palivového systému, která může způsobit únik nafty, se podle sdělení Volkswagenu vyskytuje zhruba u poloviny těchto automobilů vyrobených od března do srpna s tří a čtyřválcovými vznětovými motory o objemu 1,2 l, 1,4 l a 1,9 l s dvěma ventily na válec.

"Výměna vadných šroubů palivového čerpadla se celosvětově týká 36 487 vozů Škoda," sdělil ČTK mluvčí mladoboleslavské automobilky Evžen Krauskopf. Koncern v tiskové zprávě uvádí, že majitele postižených vozů kontaktuje v nejbližších dnech. V Německu je to 90 tisíc majitelů vozů.

Zákazníci volají o informace

Před půl šestou odpoledne na infolinku automobilky Škoda Auto 800 160 606 volalo podle jedné z operátorek šest zákazniků, kteří se na závadu dotazovali. Jak uvedla, zatím jim nemohla poskytnout bližší informace, než které přinesla média. "Prozatím jsme žádnou oficiální informaci nedostali," řekla pracovnice redaktorovi Novinek.

Informace o závadě mohou však zákazníci získat na koncernové infolice +49 800 7762332, ale pouze v anglickém a německém jazyce.

Reklama

Výběr článků

Načítám