Hlavní obsah

Představujeme novou Lancii Delta

Novinky,

Italská Lancia už dlouho připravovala novou generaci modelu Delta. První koncept Lancia Delta HPE byl opravdu krásným kouskem. O to víc potěší, že proti němu se design sériového vozu změnil jen minimálně.

Článek

Auto bude patrně nabízet prostor o třídu vyšší, než je v této kategorii obvyklé. Co nás k takovému odvážnému tvrzení vede? Především to, že karoserie má celkem slušné rozměry 4,5 x 1,8 x 1,5 m, a to vše na rozvoru parádních 2700 mm!

Podvozek a jiné části pak budou konstrukčně vycházet z Fiatu Bravo. Motory budou typické pro koncern Fiat. Bude se jednat o paletu agregátů od maloobjemových přeplňovaných zážehových verzí až po silné turbodiesely. Spektrum výkonů by se mělo pohybovat v rozmezí 88 kW do 162 kW. Nabídka bude obsahovat jak manuální šestistupňové převodovky, tak i jejich automatické verze. Více k technice zatím výrobce nesdělil.

:. Nová Lancia Delta

Design vozu pak nenechá nikoho na pochybách, že Lancia pokračuje ve své výrazné designerské linii, započaté už před více než deseti lety. Tehdy představený model Ypsilon byl hodně zvláštní. Delta pokračuje ale více v rozvinutí vzhledu nové generace ypsilonu, který byl několikrát „pochválen“ cenou za design.

Pětidveřový hatchback bude mít v interiéru nejen dostatek místa, ale bude také disponovat slušnou výbavou. I ta má původ ve Fiatu, takže zde například najdeme systém Blue, který je vlastně ohromným komunikačním centrem, které spolupracuje s mobily, přehrávači či klasickými flash paměťmi.

:. Velmi povedený interiér nové delty.

Automobil se bude zcela jistě prodávat i v České republice, protože Fiat vytvořil zastoupení modelů Lancia i zde. Podle vyjádření zástupců firmy se na vůz můžeme těšit pravděpodobně na podzim tohoto roku.

Anketa

Ohodnoťte známkou novou Lancii Delta.
1
71,1 %
2
11,8 %
3
7,7 %
4
3,6 %
5
5,8 %
Celkem hlasovalo 1386 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na scéně je opět slavná Lancia Delta

Italská automobilka Lancia se rozhodla vzkřísit své nejslavnější jméno z posledních dob - Delta. Automobily, které závodily v rallye a staly se synonymem...

Výběr článků

Načítám