Hlavní obsah

Představujeme čínské automobilky: Soueast Motor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O této značce jste asi nikdy neslyšeli, protože se jedná o vyloženě čínského výrobce - vyrábí v Číně a pro Čínu. Značka je známá jako Soueast, ale také pod původním jménem Dongnan. V roce 1996 začala spolupracovat Fujian Motor Industry Group s firmou Mitsubishi Motors (tehdy nutný čínský podnik China Motor Corporation) a výsledkem byla právě tato značka.

Článek

V současné době se procento dosud 50% podílu Mitsubishi Motors ještě zvýšilo a japonský gigant nastavil taktiku přesunu kompletních svých automobilů do této továrny. Vyrábí se zde nový Lancer a také Space Star - oba jen s pozměněnými maskami.

Až dosud vyráběla značka Soueast pouze automobily v licenční verzi silně upravené pro svojí potřebu. Jednalo se většinou o hodně staré modely, jako je Soueast Veryca (Mitsubishi Delica) či Lioncel (starý Lancer). Model Freeca Landio je vytvořený speciálně pro trhy Číny a Indonésie.

: Soueast Freeca Landio Foto: Soueast  (Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Vozy jsou vybavovány motory Mitsubishi, které se z části dovážejí z Japonska, z části z Indonésie a některé z Malajsie. Nejedná se o žádné technické zázraky, ale o starší verze agregátů, které jsou na těchto trzích nejžádanější - fortelné, dobře opravitelné a dlouhou výdrží.

Zajímavé je, že Soueast jako jedna z prvních automobilek v Číně dostala povolení vyvážet své výrobky do zahraničí (Indonésie), minulý rok byl čínskou vládou posvěcen i prodej 1800 vozidel Veryca do Íránu, kde budou sloužit jako taxi.

Reklama

Související témata:

Související články

Představujeme čínské automobilky: Haima

Možná to nevíte, ale Mazda vyrábí své automobily v Číně. Samozřejmě že ne všechny, ale pouze ty určené pro tamní trh. Jenže zde se jmenují Haima. Je to první...

Představujeme čínské automobilky: FAW

V minulém díle jsme představili automobilku Haima, která je vlastně Mazdou na čínském trhu. Vozy však pro Mazdu vyrábí velkopodnik FAW. Pojďme se podívat...

Představujeme čínské automobilky: Byd Auto

Tak pokud chcete poznat prototyp čínského kopírování fungujících značek, tak si pořádně prohlédněte znak značky Byd Auto. Je velmi podobný tomu od BMW, akorát...

Výběr článků

Načítám