Hlavní obsah

Porsche v Česku zlevnily o 15 procent díky silné koruně

Novinky, ČTK, maž

Automobily Porsche kvůli posilování české měny v Česku od srpna zlevnily v průměru o 15 procent. Nejlevnějším modelem je v současné době roadster Porsche Boxter za 1,15 miliónu Kč.

Článek

Nejoblíbenější model Cayenne, který se na prodeji značky v tuzemsku podílí téměř 50 procenty, se nyní prodává od 1,33 miliónu Kč. Cayenne však pravověrní příznivci značky nepovažují za Porsche, ale pouze za "lepší VW Touareg", ze kterého toto SUV vychází. Faktem je, že Cayenne Porsche vydělává obrovské sumy.

Porsche 911 Carrera je nyní dostupný za 2,06 miliónu korun.

Vozy Porsche jsou nejprodávanějšími luxusními sportovními automobily v České republice. Za prvních sedm měsíců roku dovozce prodal 90 nových vozů značky.

Zlevňují i další dovozci

Silný kurz koruny zlevnil i vozy dalších značek. Kvůli posilování české měny například na jaře přešel dovozce vozů Audi či BMW na kalkulování cen přímo v závislosti na aktuálním kurzu koruny k euru.

Domácí Škoda Auto kvůli rozdílným cenám v Česku a Německu zlevnila v tuzemsku od června modely Fabia, Roomster, Octavia o 20 000 až 60 000 korun.

Reklama

Související články

Porsche 911 Targa prodělalo facelift

Novým modelem 911 Targa uzavírá automobilka Porsche generační obměnu modelu 911, která byla nejrychlejší v její historii. Nejmladší modelová řada nové generace...

Porsche Cayman S Sport oficiálně

Porsche uvolnilo oficiální fotografie nejrychlejšího Caymanu všech dob. Od října se bude nabízet v limitované edici 700 kusů s několika specialitami -...

Výběr článků

Načítám