Hlavní obsah

Porsche připravilo limitovanou retro edici pro novou Targu

Novinky, laz

Nejnovější verze aktuální generace Porsche 911 už má i retro edici Heritage. Je první vlaštovkou ze čtyř připravovaných verzí pro fajnšmekry. O vše se postarala divize Porsche Exclusive Manufaktur.

Foto: Porsche

Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition

Článek

Vedle vozů Mini či Fiat 500 se slovo retro skloňuje především v souvislosti s Porsche 911. Ve Stuttgartu si i přes veškeré limity vývoje dnešních aut tvrdě stojí za tradiční koncepcí s motorem za zadní nápravou. Zdůraznit kořeny vozu ze šedesátých let se snaží nová edice Heritage, v překladu dědictví.

Do šatů od divize Porsche Exclusive Manufaktur je jako první z řady plánovaných nostalgických verzí oděna nová varianta Targa se sklápěcí skleněnou střechou. Podle šéfa divize Borise Apenbrinka se totiž jedná o „nejvíce emocionální” derivát nové 911.

Nové Porsche 911 přijíždí ve verzi Targa

AutoMoto

Má exkluzivní třešňově červený lak inspirovaný původním lakem vozů Porsche z let padesátých a šedesátých. Bok zdobí závodní kruh s libovolnou číslicí uprostřed a pruh s nápisem Porsche v původním fontu. Za jednoduše tvarovanými litými koly se skrývají černé třmeny brzd. Zkrátka proto, že lakování na žluto nebo červeno se dříve nenosilo.

Na zádi najdete vtipný detail v podobě kruhového loga Porsche Heritage inspirovaného tím, které na svůj vůz dostali majitelé modelu 356, kteří s ním najezdili více než 100 tisíc kilometrů. Hra s barvami je rozehrána i v interiéru.

Nejrychlejší Porsche 911 Targa v prvním českém testu

Testy

Vznikne celkem 992 kusů. Číslo reprezentuje kódové označení současné generace 911. Vozy Heritage vychází z modelu Targa 4S, což znamená pohon všech kol a plochý šestiválec o výkonu 444 koňských sil v 6,5 tisících otáčkách za minutu. Cena se podle informací britského magazínu Autocar v přepočtu pohybuje kolem čtyř milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám