Hlavní obsah

Porsche představilo nejvýkonnější Carreru - 911 GTS

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche představilo nový model 911 Carrera GTS, který je v modelové řadě Carrera nejvýkonnější. Carrera je vybavena šestiválcem o objemu 3,8 litru a výkonu 408 k, což je oproti modelu 911 Carrera S o 23 k více. Tento model se nabízí jako kupé nebo kabriolet.

Článek

Nová 911 Carrera GTS se vyznačuje o 44 mm rozšířenou karoserií oproti výchozímu modelu Carrera 4 a klasickým zadním náhonem se zvětšeným rozchodem kol.

Automobil je vybaven černě lakovanými 19palcovými koly RS Spyder s centrální maticí a lesklým okrajem ráfku. Na zadní nápravě jsou tato kola obuta do pneumatik o rozměrech 305/30 R 19. Oko fanouška značky rovněž potěší černě lakovaný spodní spoiler, černé boční prahy a v závislosti na barvě vozu černé, nebo stříbrné nápisy Carrera GTS na dveřích a víku motoru na zadní části vozu.

Černě lakovaný je také prostor mezi koncovkami výfuku na zádi. Střed sportovních sedadel je čalouněn alcantarou.. Alcantara je dále například na věnci nového sportovního tříramenného volantu, hlavici řadicí páky či madle ruční brzdy.

Motor nabídne 408 koní, je to klasický boxer s objemem 3,8 litru. Technickou zajímavostí je proměnný sací trakt s šesti podtlakově ovládanými klapkami (v motoru modelu Carrera S je umístěna pouze jedna taková klapka). Díky tomu je stejného točivého momentu 420 Nm dosaženo při 4200 otáčkách, což je o 200 otáček dříve než v motoru Carrery S. Motor je na straně výfuku doplněn sportovním výfukovým systémem s dvěma páry koncovek, z nichž jsou vnější nalakovány černou barvou a vnitřní leštěné.

Carrera GTS je standardně vybavena šestistupňovou manuální převodovkou. Tu může na přání nahradit sedmistupňová dvouspojková převodovka PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe). Nejvyšší rychlost u manuální převodovky činí 306 km/h. V provedení vybaveném převodovkou PDK a paketem Sport Chrono Plus lze v režimu Sport zrychlit z 0 na 100 km/h během 4,2 s. Kombinovaná spotřeba modelu Carrera GTS s převodovkou PDK činí v kombinovaném cyklu 10,2 l/100 km.

Nová 911 Carrera GTS bude k dispozici na německém trhu od prosince. Ceny včetně daně budou u provedení Coupé začínat na 104 935 euro (2 623 000 korun) a u modelu Cabriolet na 105 050 euro (2 626 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám