Hlavní obsah

Porsche nabízí nové Turbo S v limitované edici. Má to však háček - jedině s tryskáčem

Novinky, Daniel Havlina, Marek Bednář

Sběratelé vzácných Porsche se mají na pozoru. Německá automobilka přišla s novou limitovanou edicí modely 911 Turbo S. Získat ji bude ovšem tentokrát ještě složitější, než tomu bývá jindy. Dodává se totiž jen k tryskáči, který cenou atakuje hranici čtvrt miliardy korun.

Limitovanou edici Porsche 911 Turbo S dostanete pouze k tryskáči Embraer za čtvrt miliardyVideo: Porsche

 
Článek

Německý výrobce sportovních aut Porsche nedávno uzavřelo pakt o spolupráci s brazilskou firmou Embraer, která se na celosvětovém trhu věnuje návrhům a stavbám luxusních soukromých tryskáčů pro ty nejbohatší z bohatých. Z této spolupráce teď vyšly dva exkluzivní modely, letoun Phenom 300E a Porsche 911 Turbo S.

Porsche 911 Turbo je tu v nové generaci, výkon 580 koní ale vrchol neznamená

AutoMoto

Oba stroje vznikly v limitované edici a bohužel pro vášnivé sběratele Porsche, pořídit se dají jen společně. Znamená to tedy, že pokud bude někdo chtít v garáži jeden z desíti kusů speciálního Porsche 911 Turbo S v kontrastním lakování s chromovými a modrými doplňky, bude si muset koupit také tryskáč Embraer ve stejné barvě.

Foto: Porsche

Imatrikulaci letadla má pod křídlem i auto. Písmeno N na začátku mají Spojené státy, u nás by začínala písmeny OK.

Porsche slibuje, že za v přepočtu přibližně 245 milionů korun dostanete tryskáč Phenom 300E a k němu i 911 Turbo S s kokpitem, na kterém pracovalo oddělení Manufaktur. To se údajně při práci inspirovalo kokpitem letadla a přidalo do něj modré a šedé doplňky. Na první pohled jsou úpravy jen kosmetické. Nechybí štítek s označením limitované edice.

Aby toho nebylo málo, pokud se někdo rozhodne pro koupi tohoto „výhodného“ balíčku, získá i speciální ochranou plachtu na 911, barevně sladěnou limitovanou sérii zavazadel, která pasuje přímo do kufru Turba S a v neposlední řadě i překrásné hodinky UTC Globetimer 1919 v barvách auta i letadla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám