Hlavní obsah

Porsche 911 Turbo už má i verzi Cabriolet

Je tomu osmnáct měsíců, co se objevil na světě první oficiální snímek Porsche 911 Turbo. V těchto dnech Porsche představuje jeho otevřenou verzi Cabriolet, která poskytne jen o málo horší jízdní parametry při možnosti vychutnání otevřené oblohy nad hlavou.

Článek

Turbo v řadě 997 už je tedy na trhu nějaký ten pátek, [celá zpráva] ale stále chyběla otevřená verze, která dělá v prodejích velmi slušné číslo.

Porsche 911 Turbo Cabrio je o 70 kg těžší, než jeho kolega s pevnou střechou, což je dáno především instalací těžkého mechanismu automatického sklápění plátěné střechy (stáhne se za 20 s, a to do rychlosti 50 km/h) a samozřejmě výztuhami karoserie. Jinak je ve všech ohledech automobil stejný.

Stále zde pracuje plochý šestiválec bi-turbo s nastavitelnými lopatkami VGT. Tato "továrna na výkon" dokáže řidiči poskytnout 353 kW a točivý moment 620 N.m. Porsche však má u svého turbodmychadla i funkci overboost, kdy krátkodobé zvýšení plnícího tlaku dokáže točivý moment vyhnat až na 680 N.m.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Automobil má maximální rychlost stanovenou na 310 km/h a zrychlení na stovku s manuální převodovkou zvládne za čtyři sekundy, s automatem Tiptronic S to zvládne ještě o dvě desetiny sekundy lépe.

Samozřejmostí u tohoto vozu je systém trakce PTM (Porsche Traction Management), stability PSM (Porsche Stability Management) a nechybí ani aktivní řízení tlumení PASM (Porsche Active Suspension Management). Brzdy jsou i zde parádní kompozitové kotouče, jenž vydrží i extrémní zatížení, když je krotí šest pístků na třmenech, které jsou převzaté z Porsche Carrera GT.

Cena vozu je pro Německo stanovena na 150 862 euro, což je v přepočtu asi 4,2 miliónu korun.

Anketa

Která řada automobilky Porsche je podle vás nejlepší?
Boxster
6,6 %
Cayman
11,4 %
911
73,9 %
Cayenne
8,1 %
Celkem hlasovalo 748 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 Turbo v ČR za 4,1 miliónu korun

Český dovozce Porsche Inter Auto CZ uvedl tento týden nový model Turbo na náš trh. Šestá generace vykazuje vyšší výkon, lepší jízdní vlastnosti a samozřejmě...

Výběr článků

Načítám