Hlavní obsah

Porsche 911 pro letošní rok - stejný vzhled, jiná technika

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změny na zevnějšku ikonického sportovního auta naštěstí nejsou nijak dramatické, ale na to jsme u Porsche zvyklí. Mnohem více odlišností najdeme pod kapotou. Dámy a pánové, přivítejte prosím legendární Porsche 911 pro modelový rok 2008.

Článek

Po čtyřech letech se všichni fanoušci stuttgartské automobilky dočkali - v pátek bylo představeno Porsche 911 pro modelový rok 2008. Stalo se dobrou tradicí Porsche, že změny na vnějším designu jsou minimální, ostatně proč měnit něco, co funguje už čtyřicet let. Nicméně napovíme, že přední i zadní světla mají mírně pozměněný tvar; vepředu najdete světla pro denní svícení z LED diod. Odlišné jsou rovněž nárazníky, změny opět proběhly jak vpředu, tak i vzadu.

Z technických změn patří k nejvýznamnějším nová sedmistupňová dvouspojková automatická převodovka PDK, která zlepšuje zrychlení a zároveň přináší nižší spotřebu paliva a emisí CO2. Výkony motorů jsou nyní o 5 - 25 koní vyšší.

:. Tady je máme všechny pohromadě - kompletní v tuto chvíli faceliftovaná řada 911 čítá čtyři modely - Carrera a Carrera S ve verzích kupé a kabrio. Foto: Porsche

Základní verze s 3,6litrovým šestiválcem nabízí 345 koní (254 kW) a 389 Nm točivého momentu. Silnější verze S, poháněná 3,8litrovým šestiválcem, má nyní 385 koní (283 kW) a „krouťák“ 420 Nm. Nejvyšší rychlost nové 911 činí 289 km/h, respektive 302 km/h u verze S.

A pozor: na virtuální rozloučení s odcházející verzí 911 se můžete těšit už za několik dnů na Novinkách! Připravujeme test verze Carrera S a nebude chybět ani video. Rozhodně si to nenechte ujít.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 Turbo už má i verzi Cabriolet

Je tomu osmnáct měsíců, co se objevil na světě první oficiální snímek Porsche 911 Turbo. V těchto dnech Porsche představuje jeho otevřenou verzi Cabriolet,...

První informace o Porsche 911 GT2

Automobilka Porsche nabízí svým zákazníkům čím dál více vozů, které si může dovolit každý a ne už jen skutečný mistr volantu. To se projevuje na prodejích....

Porsche 911 GT2 bude nádherný kus

Automobilka Porsche připravila pro tento rok verzi pro fajnšmekry, postavený na bázi modelu 911. Jedná se o supervýkonnou verzi s dvojitým turbodmychadlem...

Výběr článků

Načítám