Hlavní obsah

Porsche 911 konečně zaujme i puristy, dostalo manuální převodovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud čekáte na manuální převodovku do nové 911, nepotřebujete už více trpělivosti - je tu. Výbava na přání je bez příplatku, a navíc dostanete mechanický samosvor a spoustu dalších věcí, za které se u PDK platí.

Foto: Porsche

Nová devětsetjedenáctka konečně dostala manuální převodovku.

Článek

Dosud se o tom jen mluvilo, nyní to je jistota - Porsche 911 dostalo manuální převodovku. Stejně jako u minulé generace je sedmistupňová. Sedmička je v horní řadě rychlostí, napravo od pětky.

Manuální převodovka je bez příplatku a pojí se k ní paket Sport Chrono, jehož součástí jsou dynamické silentbloky motoru a převodovky, automatické meziplyny při podřazování a volba jízdních režimů včetně jednoho individuálního. Místo elektronicky řízeného diferenciálu je mezi zadními koly také poctivý mechanický samosvor s funkcí vektorování točivého momentu.

Foto: Porsche

Porsche 911 992 Carrera S

Jedinou nevýhodou ve srovnání s PDK je zrychlení - zatímco dvouspojka s paketem Sport Chrono má zvládnout zrychlení na 60 mph (97 km/h) za 3,3 sekundy, manuálu to trvá 4 s. Na druhou stranu, kdo si koupí manuál, o honění zlomků sekundy ve zrychlení stejně nejspíš nemá zájem tolik, jako o starosvětské potěšení z jízdy.

Manuál jsme zatím v českém ani v německém konfigurátoru nenašli, ale v tom americkém ano. Všechny tyhle věci tam dostanete k převodovce bez dalších příplatků, tj. u Carrery S za základních 113 300 dolarů (2,6 milionu korun). V Česku začíná Carrera S s osmistupňovou dvouspojkou PDK na rovných 3,24 milionu korun. Manuál by tedy měl stát stejně.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

Zatím není známo, k jakým dalším verzím bude manuál v nabídce, ale dá se předpokládat, že to budou nejméně čtyři „eska” - Carrera S, Carrera S Cabriolet, Carrera 4S a Carrera 4S Cabriolet.

Anketa

S jakou převodovkou byste měli svou 911 radši?
S manuálem
72,6 %
S dvouspojkou PDK
22,1 %
Nekoupil/a bych si žádnou 911
5,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 900 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám