Hlavní obsah

Porsche 911 GT2 bude nádherný kus

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche připravila pro tento rok verzi pro fajnšmekry, postavený na bázi modelu 911. Jedná se o supervýkonnou verzi s dvojitým turbodmychadlem označenou GT2. Na světě jsou už první fotografie.

Článek

První informace o novém Porsche 911 GT2 jsme přinesli jíž minulý týden. [celá zpráva] Tehdy však ještě nebyly k dispozici kvalitní fotografie. Nyní se ale už na internetu objevily, i když Porsche ještě žádnou oficiální zprávu nevydalo.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Ze snímků je vidět, že automobil doznal pořádných změn nejen na technice, ale i na karoserii. Přední nárazník je zcela nový a disponuje sníženým dolním lemem a malým nádechem vzduchu mezi světlomety. Pro lepší proudění vzduchu jsou upraveny také prahy, před zadními koly se pak objevují velké vstupy vzduchu pro chlazení brzd (pravděpodobně keramických). Velkých úprav se dočkala také záď. Zde je zcela nové přítlačné křídlo s doplňkovými vstupy vzduchu a zadní nárazník má výrazné žebrování pro odvod tepla z motoru a brzd. Překvapující může být instalace pouze dvojice koncovek výfuků.

Síla je vše

GT2 bude pohánět plochý šestiválec o objemu 3,6 l, který dokáže díky dvojici turbodmychadel ze sebe dostat 390 kW při 6500 ot./min a točivý moment 693 N.m bude k dispozici v neuvěřitelném rozmezí 2200 - 4500 ot./min. Maximální rychlost by měla být 328 km/h a zrychlení z klidu na stovku automobil zvládne za 3,6 s.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Cayenne v ČR od 1,3 miliónu

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche v České republice, uvede v únoru 2007 do prodeje nové modely Cayenne, Cayenne S a Cayenne...

Porsche 911 Turbo už má i verzi Cabriolet

Je tomu osmnáct měsíců, co se objevil na světě první oficiální snímek Porsche 911 Turbo. V těchto dnech Porsche představuje jeho otevřenou verzi Cabriolet,...

Porsche 911 GT2 s 390 kW bude v listopadu

Podle německého časopisu Automobilwoche se nový nejvýkonnější model Porsche 911 GT2 dostane na trh v listopadu tohoto roku. Jeho hlavní zbraní bude tradičně...

Výběr článků

Načítám