Hlavní obsah

Porsche 911 Carerra může jezdit se spotřebou 6,7 l benzínu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche se chlubí skvělými jízdními výkony svých sporťáků, o spotřebě paliva se většinou dlouze nerozpovídá. Nedávno ale Porsche uskutečnilo test a 911 Carrera dokázala zajet více než 600 kilometrů při průměrné spotřebě pod 7 litrů na sto. Jde to tedy, ale většina majitelů stejně na spotřebu hledět nebude a plynový pedál řádně zaboří do podlahy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche 911 Carrera - může jezdit i se stejnou spotřebou jako Fabia.

Článek

Šlo o sériovou 911 Carreru s výkonem 345 koní s automatickou převodovkou typu PDK. Za volant se posadil Klaus Niedzwiedz, automobilový závodník a žurnalista. Celkem urazil 648 kilometrů, přičemž městem vedlo 30 kilometrů, po okresních silnicích najel Niedzwiedz 190 kilometrů a zbytek ujel po dálnici.

Jezdec se asi musel hodně ovládat a příliš nešlapat na plyn, využívat setrvačnosti a všech dalších triků, které používají spořiví řidiči. Při průměrné rychlosti 84 kilometrů za hodinu ukázal palubní počítač spotřebu 6,7 litrů benzínu na 100 kilometrů. Na sportovní auto s výkonem 345 koní fantastická hodnota. Zdolání celé trasy trvalo Klausu Niedzwiedzovi sedm hodin a 56 minut.

:. Takovéto hodnoty na palubním počítači Porsche asi neuvidíte moc často... Foto: Porsche

Co z toho – kromě faktu, že i s Porsche se dá teoreticky jezdit s nízkou spotřebou - plyne? Spotřeba paliva u jakéhokoliv auta tkví mimo jiné v jezdeckém stylu. A co se týče nyní tak populárních emisí, hodně záleží, kolik kilometrů (v tisících) s autem ročně najezdíte. To by si pak mělo hrát roli i při jednáních o snižování emisí u sportovních aut i v těch nejvyšších politických rovinách, ale bohužel se na to poněkud zapomíná.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Panamera: sport a luxus v jednom

Když nepočítáme SUV Cayenne, jde o první pokus Porsche proniknout na trh luxusních automobilů se čtyřmi dveřmi. Nové Porsche Panamera se řadí do segmentu...

Cayenne - první dieselové Porsche

Už i Porsche začalo používat vznětové motory. Zatím se nedostaly do ikonických modelů 911. Obrovité SUV Cayenne stejně málokdo z příznivců značky považuje...

Výběr článků

Načítám