Hlavní obsah

Podle Britů mají nejvíce poruch německá auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejméně spolehlivá jsou německá auta Audi, BMW a Volkswagen. Alespoň to tvrdí britští motoristé, podle kterých je u těchto značek nejvíce pravděpodobné, že budou mít poruchu nebo selžou.

Foto: Jakub Škoda

Medailová ceremonie

Článek

Naopak nejspolehlivější jsou japonská a jihokorejská auta. Vyplývá to ze studie, uskutečněné britskou Asociací spotřebitelů. O vozech Škoda se anketa nezmiňuje.

"Německá auta byla vždy drahá, ale náš výzkum odhalil znepokojující pokles spolehlivosti, která je činí zřetelně předražená," prohlásil vydavatel časopisu Asociace spotřebitelů Which? Malcom Coles. "Audi, BMW a VW jsou volbou těch kupujících, kteří mají zájem o značkové vozy, ale majitelé japonských vozů pravděpodobně stráví mnohem méně času na krajnicích vozovek nebo nebudou muset čelit vysokým účtům za servis," uvedl.

Nejméně spolehlivým autem se podle ankety již druhým rokem za sebou stal sportovní model Audi TT, který v Británii stojí až 32 000 liber (asi 1,54 miliónu korun). Z celkového počtu 43 dotazovaných majitelů jich 21 procent uvedlo, že mělo za posledních 12 měsíců poruchu. Druhou příčku obsadil Mercedes E-Class, s nímž mělo problémy 16 procent z 44 dotazovaných.

Nejvyšší příčku mezi nejspolehlivějšími vozy obsadily Hyundai Getz, jehož cena v Británii činí 7000 liber (336 050 korun), modely ZT a ZT- T domácí automobilky MG Rover, Mazda 323, Toyota Corolla a Corolla Verso. Hned za nimi s 99procentní spolehlivostí se drží Honda Civic, CR-V a Jazz, Mazda 6, Peugeot 406 a 406 Coupe.

Reklama

Výběr článků

Načítám