Hlavní obsah

Podivná ohromná sbírka aut je na prodej

Chcete nějaké pořádné americké auto? Můžete do něj investovat 37,5 miliónu korun? A co kdyby za ty peníze těch aut bylo 340? A k tomu navíc i pozemek Kanadě?

Foto: Peak Communicators

Kanadská sbírka amerických aut

Článek

Ne, opravdu to není žádný hoax. V Britské Kolumbii, což je provincie Kanady, leží jeden pozemek, na kterém stojí 340 starých amerických aut. Začal je před lety sbírat Mike Hall, kterému všichni říkají Rasta Blasta. Chtěl prostě vlastní sbírku klasických amerických aut a ta tedy skupoval v různých stavech – od luxusně zachovalých až po překročené stadium rozpadu.

Foto: Peak Communicators

Kanadská sbírka amerických aut

Foto: Peak Communicators

Kanadská sbírka amerických aut

Teď, když se počet vyšplhal na 340 kusů, celou sbírku prodává, a to včetně pozemku, na kterém stojí. Na pozemku je i dílna, kde auta renovuje. A co si majitel za ty peníze koupí? Při pohledu na fotografie vidíme třeba dvoudveřové Chevy Nomad Wagon, AMC, AMX, El Camino, je tam i historický Mopar.

Pokud rozdělíme cenu jen na auta, vyjde jedno na nějakých 110 000 Kč. Ale v to se nezapočítává ani pozemek, ani kompletně vybavená garáž… No, není to špatná cena pro fanouška amerických aut, který se chce do konce života jen vrtat ve vlastní garáži ve velkoobjemových motorech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám