Hlavní obsah

Po ostrově jezdí v CityRover Range

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mazaný CityRover Range, který automobilka MG Rover dodává pouze na anglický trh, je dalším malým městským autem, který bude ve své třídě konkurovat vozům jako Peugeot 106, Citroën Saxo twins, Ford Ka. Důvodem je to, že v současné době je evropský trh zasycen tzv. malými automobily.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

S uvedením nového modelu Range se snaží MG Rover dobýt pole působnosti v oblasti tzv. malých automobilů na trhu. CityRover je atraktivní novodobý městský typ malého automobilu, který splňuje požadované kritéria a podmínky. Za základní verzi zaplatí zákazník od 6500 liber do 8500 liber. Předností CityRover je nejenom jeho sympatická cena, dostupnost pro všechny věkové kategorie, ale i snadné řízení a parkování ve městě.

Pětidvéřový CityRover Range svojí charakteristickou kompaktní jízdou po městě konkuruje ve své třídě dalším vozům jako Peugeot 106, Citroën Saxo twins, Ford Ka, Vauxhall, Opel Agila, VW Lupo a Fiat Seicento. Automobilka MG Rover se rozhodla dodávat svoje vozy pouze na anglický trh a postavit tak kontinentální Evopu mimo hru z důvodu nasycenosti tohoto trhu. Jenom za loňský rok se v celé Evropě prodalo více než 1 100 000 tzv. malých automobilů.

Designéři CityRover Range si pohráli s myšlenkou přístupu do automobilu a jeho řešením. Výsledkem jejich práce jsou snadno otevíratelné dveře pod úhlem 90°. Vysoce posazená sedadla umožňují řidiči pohodlné vklouznutí do vozu. Detailně zpracovaná palubní deska nabízí přehledné uspořádání ovládacích prvků.

MOTOR
benzínový motor se slitinovou hlavou válce a sekvenčním vstřikováním paliva
Obsah1405 ccm
Výkon85 kW při 5500 otáček/min
Převodovkapěti rychlostní manuál
Max. točivý moment115 Nm při 3000 otáček/min

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám