Hlavní obsah

Po čtyřech letech dostal Renault Clio facelift

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2012 přišla na trh současná generace vozu Renault Clio. Tohle oblíbené auto tak už potřebovalo novou tvář, aby nezaostávalo za konkurencí. Facelift byl oznámen na letošní červen. A co slíbili, to splnili. Nové Clio má nová světla i motor.

Foto: Renault

Renault Clio facelift

Článek

Změny nejsou nijak extra zásadní. Vůz se dotahuje k větším sourozencům, takže má upravenou masku chladiče a zcela nová světla s diodami, která mohou být dokonce kompletně osazena touto moderní technologií, zde s označením LED Pure Vision.

Foto: Renault

Renault Clio facelift

Foto: Renault

Renault Clio facelift

Samozřejmostí je úprava vzhledu nárazníků, nové laky a kola a uvnitř také zcela změněné materiály, které mají být výrazně kvalitnější. Nás hlavně zajímá, že na výběr budou dva navigační systémy Media Nav Evolution a Renault R-Link Evolution a nebude chybět tradiční možnost párování s chytrými telefony, jako to známe ze všech větších modelů.

V celé Evropě se také začne prodávat luxusní verze Initiale Paris, která je nabušená tou nejlepší výbavou, jakou může auto mít. Takže Renault Clio dostane i automatický parkovací asistent, kožené čalounění Nappa, audiosystém Bose apod.

Foto: Renault

Renault Clio facelift

Změna pod kapotou

V nabídce auta se objeví hned dvě technické novinky. Především to bude silnější turbodiesel 1.5 dCi s výkonem 81 kW (110 koní). Druhá novinka je také zajímavá. Jde o čtyřválec 1.2 TCe (87 kW/120k), který dosud byl pouze ve spojení s dvouspojkovou převodovkou EDC. Nyní už se objeví i se šestistupňovým manuálem. Až naběhne inovované clio do výroby, bude tak mít na evropských trzích k dispozici 11 kombinací motorů a převodovek.

Foto: Renault

Renault Clio facelift

Jak se promítne změna do ceníku, zatím nevíme. Musíme si počkat na prázdniny, kdy budou ceníky zveřejněny. Prodej začne v září.

Čtvrtá generace Renaultu Clio Video: Renault

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám