Hlavní obsah

Peugeot Expert bude i elektrický, dostane zvláštní název

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve hře o nejlepší elektrickou dodávku přibude další hráč. Francouzská automobilka Peugeot brzy představí elektrifikovanou verzi užitkového modelu Expert s dojezdem 300 kilometrů.

Foto: Peugeot

Peugeot e-Expert

Článek

Peugeot svými kroky následuje sesterskou značku Opel potažmo Vauxhall, která už představila elektrický model Vivaro-e, jehož se dočkáme v roce 2020.

Podobnost mezi Vivarem-e a e-Expertem, jak Peugeot svou verzi označuje, najdete mimo jiné i u baterií, které bude Peugeot stejně jako Opel, dodávat ve dvou velikostních variantách. Základní model bude mít 50 kWh akumulátory s dojezdem 200 kilometrů. Za příplatek si pak typicky živnostníci mohou zvolit i 75kWh verzi, která bude mít o celých sto kilometrů delší dojezd.

Foto: Opel

Opel Vivaro-e přijde na trh v roce 2020 a e-Expert bude vycházet právě z něj.

Podle toho, co zatím francouzská automobilka oznámila a ukázala, by neměl e-Expert dostat příliš změn v exteriéru a vlastně ani v interiéru.

Citroën elektrifikoval C5 Aircross, oproti sesterským vozům má nevýhodu

AutoMoto

Bezemisní elektrická dodávka e-Expert by měla na trh přijít během roku 2021, a doplní tak většího sourozence e-Boxera, hatchback e-208 a kompaktní crossover e-2008. Cena zatím nebyla Peugeotem oznámena, ale dá se předpokládat, že bude atakovat hodnotu okolo jednoho milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám