Hlavní obsah

Pětidvéřový španělský bratr Škody Citigo se kompletně odhalil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka jako poslední značka odtajnila pětidvéřovou verzi malého automobilu Mii, který technicky vychází z Volkswagenu Up!, respektive ze Škody Citigo.

Foto: SEAT

Seat Mii (5D, 2012)

Článek

Přesně jak nařizuje koncernová strategie – nejprve se odhalila pětidvéřová verze Volkswagenu Up!, po ní Škoda Citigo a až nakonec Seat Mii. Španělská automobilka zveřejnila kompletní fotogalerii, automobil si díky tomu lze prohlédnout ze všech úhlů.

Mladoboleslavská Škoda zatím uveřejnila jedinou fotografii, další se očekávají začátkem týdne, kdy začínají mezinárodní novinářské prezentace v Portugalsku. Když si odmyslíte logo Seatu, díváte se na pětidvéřové citigo, které je stejné, jak technikou tak vzhledem, jako španělský sourozenec.

Foto: SEAT

Seat Mii (5D, 2012)

Foto: SEAT

Seat Mii (5D, 2012)

Na výběr jsou stejně jako u ostatních malých modelů koncernu VW dva tříválcové benzínové motory: oba mají objem 1,0 litru a výkon 44 kW/60 k, resp. 55 kW/75 k. Rozměry jsou stejné jako u ostatních dvou sourozenců, což znamená 3,56 metru na délku, 1,65 metru na šířku a 1,48 metru na výšku. Kufr má základní objem 251 litrů.

Foto: Škoda Auto

První fotka pětidvéřové Škody Citigo (2012)

Foto: SEAT

Seat Mii (5D, 2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda ukázala pětidvéřovou verzi Citigo

Škoda Auto v pondělí poprvé ukázala pětidvéřovou variantu svého nejmenšího modelu Citigo. Technicky i designérsky tato verze vychází z již dříve představené...

Výběr článků

Načítám