Hlavní obsah

Petice za příchod ostré Toyoty do USA je marná

Novinky, laz

Američané nejsou zvyklí kupovat ostré hatchbacky jako Evropané. Ovšem ne že by poptávka po těchto zábavných minivozech nebyla vůbec. Naopak, za mořem se za příchod ostrého Yarisu GR podepsaly tisíce lidí.

Nová Toyota Yaris GRVideo: Toyota

 
Článek

Nejspíš nenajdete automobilového nadšence, kterého by Toyota Yaris GR minimálně nenadzvedla ze židle. Novinka přišla o zadní dveře, dostala kompletní rozšíření, nejsilnější tříválec na světě a pohon všech kol.

Ostrý hatchback ze staré školy. Toyota představila Yaris GR

AutoMoto

Ovšem vůz od divize Gazoo Racing je určený primárně pro evropský trh. Na americké stránce Change.org tak vznikla hodně neobvyklá petice za to, aby se novinka oficiálně dostala i do Spojených států, kde je ostatně Toyota velmi silným hráčem. Ve čtvrtek odpoledne se počet podepsaných dostal ke třem tisícům uživatelů.

Naděje nadšenců za mořem však uhasilo prohlášení amerického zastoupení. „Těší nás zájem nadšenců do Yarisu GR a to, že jsou ochotní podepsat petici za příchod tohoto modelu na náš trh, ovšem je to vysoce nepravděpodobné,” sdělila pro Motor1 mluvčí americké Toyoty Nancy Hubbell.

Hořící auto se ve Slovinsku samo nastartovalo a rozjelo

AutoMoto

Na český trh se specialita za zatím neznámou cenu dostane letos. Může se vyrábět i ve středočeském Kolíně, pokud se verze GR nevyhradí jen pro francouzský závod. My se každopádně nemůžeme dočkat, až prcka se stálou čtyřkolkou, volitelným samosvorným diferenciálem vzadu, manuální převodovkou a výkonem 261 proženeme.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám