Hlavní obsah

Opilého řidiče v Nizozemsku zadržela policie. Vyzvednout ho přijela ještě opilejší žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkohol a řízení auta nejdou dohromady. Ovšem, když už vás za něco takového zadrží policie, dbejte na to, aby ten, kdo vás přijede vyzvednout, neměl vypito ještě víc. Muž a žena z Nizozemska to zanedbali a z přestupku se budou zodpovídat oba.

Foto: Profimedia.cz

Policejní kontrola (Ilustrační foto)

Článek

Řidič v nizozemském městě Breda ignoroval několik „stopek”. Ke své vlastní smůle, ale možná štěstí všech okolo, to neuniklo pozornosti policie. Zastavila ho a při dechové zkoušce zjistila, že muž za volantem byl opilý. Odvezla ho na stanici a tam při opakované zkoušce zjistila, že muž 2,5krát překročil limit, který je v Nizozemsku povolený - 0,5 promile.

To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého. Řízení pod vlivem alkoholu je sice trestuhodné, ale děje se, bohužel, běžně. Příběh podle webu RTL Nieuws, který zprávu přinesl, nabral obrátky, až když muž z policejní stanice odjížděl.

Hořící BMW uhasili fekáliemi

AutoMoto

Při zastavení onoho řidiče pod vlivem alkoholu totiž na místě spolujezdce seděla zjevně též opilá mladá žena. Policisté jí tehdy řekli, že nemá sedat za volant, sic ji stihne trest. Jaké ale bylo jejich překvapení, když pro muže přijelo původně zastavené auto s tou samou ženou, tentokrát za volantem.

Analýza dechu ukázala, že je dokonce ještě víc opilá než původní řidič - limit alkoholu překročila třikrát. Bude se tak muset z přestupku zodpovídat před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám