Hlavní obsah

Opel zřejmě plánuje uzavření dvou továren

Vedení německé automobilky Opel příští týden představí dozorčí radě podnikatelský plán, který bude pravděpodobně zahrnovat uzavření dvou evropských továren s cílem snížit výrobní kapacitu o zhruba 30 procent. Uvedla to v pátek agentura Reuters.

Foto: Opel

Opel Zafira (2012)

Článek

Mateřskou společností Opelu je americká automobilka General Motors. "GM opakovaně říká, že máme dvě továrny navíc," uvedl podle agentury Reuters člen dozorčí rady Opelu, který si nepřál být jmenován. "Známe hlavní body podnikatelského plánu, který by mohl být předložen ve středu, a ty předpokládají uzavírání továren," dodal.

Mluvčí GM se ke zprávám o zavírání továren odmítl vyjádřit. Zopakoval pouze, že vedení úzce spolupracuje se zástupci zaměstnanců na zlepšování ziskovosti. List Wall Street Journal již minulý měsíc informoval, že GM připravuje pro své ztrátové evropské aktivity nový restrukturalizační plán. GM podle listu zvažuje uzavření závodů Opelu v německém městě Bochum a britském městě Ellesmere Port. Německá továrna zaměstnává přes 3000 lidí a britská přes 2000 lidí.

Automobilka Opel se v uplynulých letech dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách a zrušil 8000 ze 48 000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám