Hlavní obsah

Opel v Ženevě představí elektromobil Ampera

Novinky, maž

Opel zveřejnil první fotografii a oznámil základní informace o svém novém elektromobilu, jenž dostal jméno Ampera. Pětidveřový čtyřmístný Opel Ampera se veřejnosti představí na jarním autosalonu v Ženevě, který se koná 5. až 15. března.

Článek

Technologie elektrického pohonu GM, nazvaná Voltec, se objevuje i v jiných vozidlech koncernu General Motors - tu samou používá například Chevrolet Volt. Základem hybridního pohonu jsou lithium-ionové baterie, elektromotor a spalovací motor.

Na krátké vzdálenosti (do 60 km) bude Ampera poháněna výlučně lithium-ionovými bateriemi, které je možné dobíjet z běžné elektrické sítě 230 V. Při delších jízdách je vůz poháněn i nadále elektromotorem, o jehož napájení se stará generátor poháněný malým spalovacím motorem.

Podrobnosti 3. března

Ampera bude solidně vybavená pro krátké každodenní jízdy většiny evropských zákazníků - výzkumy totiž prokázaly, že asi 80 procent německých řidičů denně ujede údajně méně než 50 km.

Více informací automobilka nesdělila. Další informace o modelu Ampera budou podle Opelu k dispozici až 3. března; předpokládáme, že se dozvíme přibližnou cenu i předpokládaný datum uvedení do prodeje.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: nový Opel Insignia přistál v Londýně

Zaujmout je čím dál těžší a nezáleží na tom, zda prodáváte šampaňské nebo auto. Opel byl při premiéře svého klíčového modelu docela odvážný - v centru Londýna...

Výběr článků

Načítám