Hlavní obsah

Opel omladil Corsu

Dnešní Corsa je po všech stránkách "dospělý" model, který působí dynamicky a zdravě sebevědomě. Jeden z nejbezpečnějších vozů své třídy prošel modernizací, která jeho bezpečnost ještě zvýšila a také přispěla k jeho levnějšímu provozu.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Na první pohled vypadá dynamičtěji. Exteriér Corsy je vylepšen novou pochromovanou maskou chladiče a nárazníky modernějších tvarů s plastovými lamelami chrání před větším poškození. V interiéru prodělal vůz změny zejména v čalounění, pro které byly použity nové materiály a tyto lze vybírat z šesti druhů barev. K bezpečnosti přispívají velkoobjemové průběžné airbagy.

Nový a ekonomičtější

Markantní změny zaznamenalo i "srdce" nového Opelu. Jedná se o dva turbodiesely s přímým vstřikováním o objemech 1,3 l a 1,7 l s výkony 51 kW a 74 kW, dále jsou to zážehový čtyřválec 1,4 l o výkonu 66 kW a tříválec 1,0 l dávající výkon 44 kW. Na "benzíňácích" byl použit nový systém TWINPORT zlepšující hospodárnost pohonných jednotek. Ekonomické jsou také další dva turbodiesely 1,3 CDTI ECOTEC a 1,7 CDTI ECOTEC. Pro zážehové motory bude k dispozici automatizovaná převodovka Easytronic, kterou lze nastavit na plně automatický či manuální režim práce.

Čtyři stupně výbavy

Základní výbava je vskutku bohatá a její stěžejnější komponenty jsou ABS s brzdovým asistentem, dále například "sofistikované" světlomety. Nový vůz bude k mání ve čtyřech stupních výbavy: Cosmo, GSi, Enjoy a Essentia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám