Hlavní obsah

Omlazený Volkswagen Arteon má české ceny, včetně nového placatého kombi

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arteon po faceliftu přijíždí na český trh s cenovkou od 851 tisíc. Krom pozměněného designu a nových prvků v interiéru s sebou veze také mildhybridní motorizaci, nejsilnější verzi R a novou karosářskou variantu kombi Shooting Brake.

Nový Volkswagen Arteon a Arteon Shooting BrakeVideo: Volkswagen

 
Článek

Na českém trhu jsou nové modely Arteon a Arteon Shooting Brake nabízeny ve čtyřech výbavových liniích. Nejlevnější stupeň Arteon začíná na 851 900 Kč. následuje Elegance od 962 900 Kč a R-Line od 974 900 Kč. Cenu vrcholného R prozradí tuzemské zastoupení později.

Verze Shooting Brake jsou o 25 000 Kč dražší, ovšem v sériové výbavě zahrnují navíc funkci Easy Open a Keyless Access v hodnotě právě 25 000 Kč, což rozdíl dorovnává.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon a Arteon Shooting Brake po faceliftu modelového roku 2021

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon před faceliftem

Paleta motorů zahrnuje zážehové jednotky 1.5 TSI (110 kW) nebo 2.0 TSI (140 kW, 206 kW nebo 235 kW) a turbodiesely 2.0 TDI (110 kW a 147 kW). Nový Arteon bude v obou karosářských verzích poprvé k dispozici také s plug-in hybridním pohonem 1.4 TSI PHEV o systémovém výkonu 160 kW.

Oba motory o výkonu 110 kW jsou nabízeny s 6stupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol. Pro všechny jednotky s výjimkou 1.5 TSI se dodává 7stupňová dvouspojková převodovka DSG.

Test Volkswagenu Grand California: Cestovatelská svoboda má jen pár much

Testy

Varianty s výkonem 206 kW a 235 kW disponují výhradně pohonem všech kol. Na přání může být se systémem 4Motion spárován rovněž motor 2.0 TDI o výkonu 147 kW.

Praktičtější, ale stále svůj

Arteon v roli stylovějšího Passatu figuruje v nabídce Volkswagenu od roku 2017. Facelift s sebou přivál odlišný design v podobě nárazníků a světel, vpředu s osvětleným pruhem přes masku. Uvnitř nabídne odlišnou palubní desku či například volant.

Tou nejdůležitější novinkou je ale praktičtější karosářská verze Shooting Brake, s nadsázkou řečeno „placaté kombi”. Zavazadelník tím narostl o dva litry na 565 l, jsou-li sedačky na svém místě, nebo až na 1632 litrů (o 75 více než u fastbacku), když je sklopíte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám