Hlavní obsah

Odvážný Citroën C4 Cactus dostane nástupce

Novinky, laz

Citroën potvrdil, že chystá nástupce pro model C4 Cactus. Povede elektrickou ofenzívu dvojitého šípu. Berte jej tedy jako první elektrický Citroën, který to myslí vážně. Ovšem na spalovací motory nezapomene.

Foto: Citroën

Citroën C4 Cactus - první test

Článek

V roce 2014 jsme na automobilovém trhu nebyli zvyklí vídat tolik podivných crossoverů se čtyřma očima a barevnými doplňky. Možná byli s Nissanem Juke prostě jen první, možná ale také založili nový designový styl. Řeč je o Citroënu C4 Cactus, který svým designem a pojetím dostupného stylu při své premiéře překročil vše, co jste si dosud mohli u vozu s cenou kolem tří až čtyř set tisíc korun představit.

První jízda s Citroënem C5 Aircross: I na českých silnicích je to pan Pohodlný

AutoMoto

Je to důležitý model, vždyť i Citroën jej v marketingových aktivitách často stavěl například vedle ikonické Kachny, tedy modelu 2CV. Francouzi už však po loňské rozsáhlé modernizaci chystají novou generaci.

Již příští rok má podle šéfky značky Lindy Jackson přijet zcela nová generace. Založená na nové platformě CMP, podobně jako třeba nový Peugeot 208, 2008 či DS 3 Crossback. Ovšem pro použití u Cactusu bude plošina prodloužena, jak Jacksonová uvedla pro Automotive News.

Koukněte, předtím sklo vydrželo! Musk se snaží videem napravit trapas z prezentace Tesly

AutoMoto

Součástí nabídky má být také čistě elektrický pohon, na který je platforma od začátku přizpůsobena. Po pokusech typu modelu C-Zéro od Mitsubishi se tak bude jednat o první masový elektromobil od Citroënu. V roce 2025 už má mít každý nový vůz s dvojitým šípem alespoň elektrifikovanou verzi.

Britská manažerka rovněž upozorňuje, že chybět nebudou ani klasické spalovací motory, ba dokonce ani diesely. „Dokud lidé budou kupovat diesely, budeme je nabízet,” poskytla jednoduchou rovnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám