Hlavní obsah

Odtajněné Volvo C30

Novinky,

Tohle mělo být překvapení až do podzimního autosalónu. I když to zas až tak pravda není - tyhle fotky měly spatřit světlo světa až příští týden, ale jak už to bývá, oficiální snímky automobilky unikly nějakým záhadným kanálem ven a objevily se snad na všech zahraničních motoristických webech.

Článek

Automobilka Volvo asi nebude zrovna potěšená ze zájmu, který vypukl pět dní před plánovaným představením, ale bůh ví. Třeba jsou kanály, kde se objevují tyto fotky, trochu víc oficiální a jen mají přitáhnout pozornost k novému vozu, o kterém se tak bude psát déle.

Od konceptu do série

Volvo C30 se představilo jako koncept na ženevském autosalonu a vzbudil opravdu velký ohlas i mezi čtenáři Novinek. [celá zpráva] Jeho design byl ve studii velmi zajímavý. Především záď s výklopnými celoskleněnými třetími dveřmi mnohé zaujala (podobný systém má i trojice minivozů vyráběných v Kolíně). Nyní máme pro všechny fanoušky značky dobrou zprávu - z konceptu se zachovala drtivá většina efektních designérských prvků, včetně již zmíněných třetích dveří.

Kde všude "ubrali plyn"

V přední části je sice design umírněný, ale není třeba plakat. Vzhled převzatý z S40 není vůbec špatný. Na první pohled však objevíme změny - třeba nové světlomety s větším krycím sklem či menší mřížku chladiče. Když postoupíme k boku vozu, objevíme, že tady je změn minimálně. Dokonce i plastové nástavce blatníků zůstaly. Jen jejich barva bude pochopitelně černá a ne hnědá jak na konceptu.

V zadní partii najdeme několik úprav, které jsou daní za jednodušší výrobu. Tak třeba v zadním nárazníku už nenajdeme velký difuzor a trojúhelníkové koncovky výfuků. Zato se v rozích objevily odrazky. Ale to hlavní naštěstí na zádi zůstalo - mohutné vystouplé blatníky a efektní třetí dveře.

O výkonových variantách motorů se zatím můžeme jen dohadovat. Pravděpodobně se objeví všechny agregáty z S40, ale také něco navíc. Podle dohadů by se mohl výkon šplhat i přes 200 koní a bát se tak musí i BMW 130i či Audi A3 3.2 quattro.

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo C30: konečně krátký Švéd

Švédské automobilce velmi dlouhou dobu chyběla řada, která by konkurovala Audi A3 či BMW 1. Ještě tento rok ale přijde na svět kompaktní hatchback Volvo C30...

Výběr článků

Načítám