Hlavní obsah

Odlehčený Huracán přišel o střechu

Novinky, fra

Model Huracán Performante byl představen přesně před rokem v Ženevě. Lamborghini s ním po roce opět vyrazilo na to samé místo. Tentokrát ale ve verzi Spyder.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lamborghini představilo v Ženevě Huracan Performante Spyder Video: AP

 
Článek

Otevřené verze Lamborghini jsou stejně žádané, jako ty uzavřené. Ostatně je to pochopitelné. Vyrábí se jich tak málo, že se nakonec vyprodají všechny. A to včetně těch speciálních verzí, jako je Performate. Tohle slovo znamená, že vůz je opravdu radikálně odlehčený.

Co není v sériovém vozu z karbonu, tady je. Co není tak úplně zapotřebí, je odstraněno. Navíc jsou tu prvky aktivní aerodynamiky (ALA - Aerodinamica Lamborghini Attiva), které mění své nastavení v závislosti na rychlosti vozu. Podvozek má samozřejmě pohon všech kol a optimalizované odpružení.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Spyder je auto, které má plátěnou střechu. Tu může elektricky složit až do rychlosti 50 km/h. Pak samozřejmě pokračuje až do maximální rychlosti 325 km/h, i když spíš dříve dojde trpělivost řidiči, když se mu bude vzduch snažit utrhnout hlavu.

Ostatně pod kapotou bude burácet vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litrů, který nabízí výkon 470 kW (640 koní), s nímž vystřelí na stovku za 3,1 s a za 9,3 sekundy už letí 200 km/h. Automobil proti kupé váží o 35 kg méně, což je samozřejmě zvláštnost uhlíkové konstrukce. Normálně kabriolety kvůli výrazným výztužím váží více než kupé.

Kdo by si chtěl vůz pořídit, měl by zjistit, jestli má na kontě 219 585 eur, tedy asi 5,6 miliónů korun. První auta dorazí k majitelům v létě.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám