Hlavní obsah

Od obřích přes titěrné a zase zpět aneb Jak se měnily ledvinky na vozech BMW

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maska chladiče je na automobilech tak výrazným prvkem, že snad nic jiného neurčí příslušnost ke značce výrazněji. U BMW to byly od roku 1933 takzvané ledvinky.

Foto: BMW

Kontroverzní přední maska BMW řady 4

Článek

O maskách nových BMW, zejména co se takové sedmičkové řady po faceliftu či úplně nové „čtyřky” týče, se vedou dlouhé diskuse.

Nelze je přehlédnout, jsou totiž opravdu obří. Výjimkou nejsou hlášky o „bobřích zubech”, nebo internetové vtípky, kde příď v příštích letech zabere už snad jenom ona maska.

BMW M3 a M4 ukazují kontroverzní příď, bobří zuby už nemaskují

AutoMoto

Jenže tento specifický prvek lze opřít o historii. Za 87 let si prošel evolucí „od velkých zpět k velkým”. Opakuje se i vertikální členění. Postupnou evoluci tohoto slavného prvku automobilového designu reprezentuje 13 příkladů, které uvidíte v galerii:

Reklama

Související témata:

Související články

BMW M4 GT3 vypadá při testech zlověstně

Do očekávaného představení nového ryze závodního BMW, které bude stát na podvozku kupé M4, ještě nějaký ten rok zbývá, ale Němci už vůz pilně testují na dráze....

Výběr článků

Načítám